Avem o lună cu minunate albume!
Februarie începe cu Fritz Mayr, care ne anunță un nou album din periplul său galactic, întâlnind și ființe cu voci nemaiauzite, pe Alpha Hyperion:
Stația spațială abandonată este albumul scos în februarie de Apostol Ray:
În BSM regăsim albumul Dividuum, semnat de TM Solver, un album cu o influență frumoasă Tangerine Dream, nu doar în grafică:
Sun, album de la Romerium și Apocliptic:
Germind aduce Amtimatter, vol 6:
Cosmic Drama II este albumul lansat în această lună de celebrul Johan Tronestam. Ne dă trei piese de exemplu pe acest album care se poate comanda pe format CD. Structuri melodice dinamice dezvăluie amprenta școlii germane berlineze din anii de glorie, când ascultam astfel de muzică întrată în topurile mondiale. Un album briliant:
Un ecou al stilului Klaus Schulze îl constituie albumul Diffus, semnat de Picnicboy. Cu instrumente solo grave, fond de secvențere de bas, plus un ciripit care joacă pe arpegii ne plasează în aerul lui Timewind sau X…
Lumea fantastică a pianului este deschisă de albumul Dense, semnat de Elixir.
The Sound of Us, de la Emil Eliav, un single trance dansabil:
O explorare a sunetelor găsim la Mutagenese, în Microcosm:
Astrofizicianul italian dr. Massimo Teodorani, care semnează muzica electronică cu numele artistic Totemtag ne oferă albumul Viitorul, acum- Future Now:
Suduaya & Malte & Marten din Franța cu albumul psybient Spirit of the River:
The Moonstone este albumul în stil Berlin School pe care ni-l propune René van der Wouden, apărut la casa Cyclical Dreams:
MonoPolyZation este un album creat peste Oceanul Atlantic, de American Astro Monkey Project, cu o explorare a sunetelor produse de sintetizatoarele MonoPoly.
„MPZ 01 pentru mine dovedește că MonoPoly este o fiară audio. De fapt, a fost atât de evident încât m-am simțit obligat să apelez la talentele în EQ și mixare ale bunului meu prieten, Space Dog.
MPZ 02 a fost acel test timpuriu de secvențiere minimă, combinând Eurorack-ul și alte tastaturi.
Există piese bonus care sunt preferatele mele ale lucrărilor live MonoPolyZation, cu post-procesare ulterioară după gustul meu. O clarificare în plus, albumul are un total de 8 piese.
Ca de obicei, recomand căști sau difuzoare decente pentru a aprecia nuanțele tonale și componentele de bas mai puternice.”
The Remnants – de la Futurewave :
System X1 – Centauri A
Remarcăm colecția de la Zenon Records strânsă sub titlul The New Breed -vol 4, unde întâlnim și multe sunete pe 16 bit, amintind de muzica jocurilor video.
Iată și din Sârbia vecină un psy-trance cu accente etno The Lost Fairy:
O piesă anti-război de la Eagle-Arend Westra, The Ghost of Kyiv – Fantoma din Kiev;
Artiști consacrați încă din anii lansării lor, în deceniul 90 :
Biosphere cu albumul Autour de la Lune melodia Adopta un stil experimental, în fuziune cu unul de ambient bar.
EtherKraken cu albumul Opaque Spheres:
Alți artiști vor fi enumerați mai jos incluși la fel ca și cei din urma menționați în stilul experimental & listening room ambiental:
Astral Projection & The white noise travellers. Cu melodia Blue water drops , sleepsleep sleep sleep
Unkle , CalFinn.
William Basinski cu Iceland Celeste, reverii de iarnă :
4am a artistului ZIQ .
Un articol realizat de Adrian Bancu și Tudor Blându.
Primul sezon de articole Melotronica este găzduit de revista Helion online.