Luna martie debutează cu câteva albume interesante.
Space opera inspiră pe Boris S.G. pentru albumul Drifting Ship.
plus Infiltrator:
Fritz Mayr aruncă zarurile: Flying Dice
Iar în aprilie o nouă producție: Coordinates, vol.11, un album marcat de arpegiatoarele școlii berlineze de muzică, replicanții din filmele științifico-fantastice și fantezia sa muzicală impresionantă. Cuprinde mai multe lucrări realizate în colaborare cu mai mulți muzicieni. Il puteți downloada gratuit, azi:
Claus Jahn realizează împreună cu francezul Pat Pik un nou album, So Far, So Close:
Romerium și chitaristul Ismus Betruene dau „Ambient Guitar Dreams”, un album cu o chitară ambientală care spune povești:
Dacă vrei energie activă, ai nevoie de psytrance: Atacama & RaveNine: Become what you are.
Denny Kay (alias In’R’Voice) este un veteran al genului electronic subway. un producător britanic consacrat, de origine rusă, unul dintre pionierii muzicii electronice din 1992. Multe dintre pseudonimele sale pot fi găsite pe afișele cluburilor europene, iar cantitatea de material muzical de pe Web este nenumărată. Cu fiecare gen, muzicianul lucrează sub un nume nou, Denny Kay se distinge printr-un sunet eclectic, uneori greu de înțeles. Lifeform, Psy-Fi form.
Brandon Reisig își continuă explorările sonore și ambientul său cu albumul Here & There:
Intr-un registru muzical mai accesibil, Magnetik ne prezintă ultimile sale realizări: Sea Dance
Astronaut Ape, un cunoscut creator de muzică electronică ruso-ucrainian, care apare pe scene într-un costum originar de cosmonaut, ne aduce ultimul său album, dominat de tragedia războiului din Ucraina, pe care îl detestă. Vornbește cu speranță despre Deschiderea, sfârșitul epocii obscure în care ne aflăm atrași de Seniorii Războiului (licența lui Gerard Klein). Este poziționat acum în Georgia, de unde transmite speranță întregii lumi.
In partea opusă, pe malul vestic al aceleiași Mării Negre îl găsim pe E-mantra, compozitor , transpune nostalgia și magia pădurilor în sunete, în seria sa proiect numită Cinematica, vol.1 „Secluded Trails” – Poteci izolate:
Din Brazilia ne vine recomandarea albumului Lacandona – album semnat de Lucas Tripaldi.
Sub eticheta New Retro Wave avem un frumos album de la Futurecop: Between the Moon and Stars, realizat și în vinil:
Christian Wittman cu Orion Nebula:
În final vestea cea mare: Tangerine Dream va susține la Cluj-Napoca primul său concert din România, pe 15 iunie, la sala Casei de Cultură a Studenților din localitate, în cadrul festivalului TIFF 2023. Biletele se pot lua pe www.iabilet.ro
https://tiff.eventbook.ro/music/bilete-tiff-2023-concert-tangerine-dream