Festivalul acoperă o arie diversă de manifestări artistice.
Tematica abordată de conceptul Spacers include sondarea viitorului, trecutului, prin științe, arte și cunoaștere, a înțelegerii Universului, a vieții și a umanității ca valori ce trebuiesc protejate.
Spațiul este privit din mai multe puncte de vedere:
spațiul cosmic; provocarea cunoașterii,
spațiul ambiental, locul în care trăim,
spațiul interuman – unde se dezvoltă legăturile între persoane, unde se creează actul cultural, de civilizație, de reflecție a cunoașterii.
Vrem să ne răspândim în spațiul cosmic, tehnologia ne va împinge în această direcție. Dar trebuie să ducem mesajele de pace, de exploatare responsabilă și sustenabilă a resurselor, de a păstra biodiversitatea terestră și de a proteja ecosistemele planetelor pe care le vom coloniza.
Festivalul Spacers are o componentă educativă prin atelierele creative, prin conferințele cu subiecte de actualitate și cu proiecte de perspectivă, prin latura muzicală, ecologică, popularizare științifică, tehnico-artistică, prin impulsionarea creației de amatori în muzică și industria de spectacol, o bază pentru formarea viitorilor profesioniști.
Muzica electronică este cea mai apreciată în ziua de azi pentru publicul european, după cum relevă sondajele. Subgenurile ei sunt numeroase, ele pot genera evenimente diverse, care să formeze publicul în direcția diversificării și absorbției valorilor muzicale, a artelor, lecturii și a activităților creatoare de artă și frumos, pentru cunoaștere și aprofundare a istoriei, prin dezvoltarea unor îndemânări practice aplicate artistic în industria spectacolului.
Propunem un contact și o colaborare permanentă cu instituțiile de învățământ superior, licee, din Timișoara, cu asociații din țară și străinătate, cu artiști, actori, oameni de cultură și instituțiile de aici, pe un nivel profesional și implicare motivată într-un obiectiv superior calitativ.
Până în 24 septembrie vom avea la Spacers Festival:
-expoziții de artă plastică, grafică, caricatură, instrumente muzicale,
-conferințe pe teme de astronomie, planetariu la UVT, observații prin telescoape,
-expoziție de carte, reviste și afișe de evenimente SF, întâlniri cu scriitori,
-workshop de muzică electronică – panel cu compozitorul Adrian Chifu (Spacers),
-workshop cu programare animații LASER – cu Adrian Bancu (Spacers)
-Concerte muzicale în zilele de 23-24 septembrie 2023 în diverse genuri de muzică electronică: retro-synth, Berlin School Music, New Age, trance, goa, psychedelic, space-rock, ambientală, chillout, etno-electronică…